Léto je pryč. To je holá skutečnost, se kterou můžeme udělat jen to, že ji přijmeme jako rok, co rok se opakující epizodu, kterou prý slabší povahy snáší jen s obtížemi s projevy podzimní melancholie až radikální skepse. A ke všemu se blíží den, kdy se nám posune čas o hodinu ne zrovna sympatickým směrem. Bude dřív tma, bude asi chladno a není vyloučeno, že i mlhavo a mokro.
No to je obrázek, co? Ale není třeba se oddávat nihilizmu. Jsou řešení, která umí skvěle prozářit i ty nejmlhavější dny, kdy vám něco jako těžká mokrá a studená deka lehne za límec.
Jedno takové pro vás máme a věřte, že stojí za to urazit i pár desítek kilometrů, abyste si rozsvítili den, večer i celý víkend v hotelu Sladovna v Černé Hoře mezi Brnem a Boskovicemi. V hotelu vybudovaném a pečlivě vedeném v bývalé sladovně starého černohorského pivovaru. Hotelu s tradicí dlouhou dobře tři desítky jar, tedy v nejlepších letech.
Co je to „příjemno“ ve Sladovně?
V první řadě už samotná skutečnost, že jste se rozhodli a přijeli. Pokoje velké, pohodlné a kdo si rád dopřeje i poněkud více luxusu, může si „vzít“ opravdu střízlivě extravagantní Apartmán Sladovna.
Ale ne každý je rozhodnut hýřit zásobami na platebních kartách (i když, hotel Sladovna netrpí potřebou za každou cenu zruinovat své hosty) naopak, nejen cenami je ke svým klientům mimořádně a nezvykle vstřícná. Nejen dvoulůžkovými pokoji v bezprostředně sousedícím dependance.
Stačí si vybrat a ubytovat se.
A co potom?
Ráj na těle i na duši.
No, co už?
Ke stolu a pak do relaxačního ráje nebo naopak? To už necháme na vás.
Ale dovolíme si nabídnout vám několik rad tak říkajíc „zevnitř“, od někoho, kdo zná a ví, protože se o vás bude starat od rána do večera, po celou dobu, co si ve Sladovně budete užívat všech darů a požitků – a že jich není málo.
Tedy: Evičko, kdo ve Sladovně strávil některý z pozdně letních víkendů, si nemohl nevšimnout nesporné elegance, se kterou zvládáš svůj „plac“. Ale poraď. Jsem host, který přijel do Sladovny na víkend a chtěl bych co nejpříjemněji strávit každou chvilku, kterou mu ty necelé tři dny bude Sladovna k dispozici. Coby profesionál víš, jak nejúčelněji, nejpraktičtěji, ale se zachováním vší romantiky a pohody zorganizovat odpoledne, večer, ráno; tedy celý pobyt.
Pokud bych mohla využít všech svých zkušeností získaných „na place“, tedy mezi hosty jak restaurace, tak v podstatě i hotelu a dalších služeb, poradila bych, že nejlepší je přijet, ubytovat se a nejdříve pečlivě „prozkoumat“, co že všechno můžu využít, co se nabízí a prohlédnout si vše, co je volně přístupné. Nahlédnout tak říkajíc do zákulisí, prosklenou stěnou do wellness prostorů (samozřejmě vidět je jen do míst, která nejsou určena k privátním procedurám) a třeba si i po cestě ze všeho nejdříve zaplavat v bazénu.
Určitě je dobré se i poradit s profesionálním personálem, kdy a jaké procedury si lze objednat, projít se, „udělat si trochu žízeň“ a teprve potom si v klidu a s dobrou myslí sednout ke stolu ke kávě se zákuskem nebo rovnou k večeři. Samozřejmě záleží i na hodině příjezdu, Většina hostů přijíždí odpoledne, takže třeba při nákupu některého z hotelových balíčku služeb, se „začíná“ večeří. Je tedy dostatek času nejen na informativní prohlídku a konzultaci, ale i na to jít na večeři alespoň trochu ve slavnostním hávu.
Docela oblíbenou kratochvílí po večeři, po kávě, případně po některém z domácích dezertů si zahrát bowling. Dvě dráhy jsou vybaveny nejen technicky, ale i esteticky velice příjemně. A Při bowlingu se užije docela dost legrace i soutěživého napětí. Oslavit dobrý strike drinkem. A pak? Příjemnou dobrou noc.
Ovšem, jsou i tací, kterým je líto jít brzy „do kanafasu“, chtějí si ještě poklábosit nebo naplánovat program na další den, mají k dispozici příjemné prostředí v rozlehlé recepci s non stop lobby barem – káva, drinky, víno, pohodlná křesla, ze kterých se nechce vstávat.
Vzpomenula jsi hotelové balíčky. Jak často jsou využívány a co všechno obsahují?
Nejčastěji je to ubytování pro dvě osoby na jednu noc, s bohatou bufetovou snídaní, masáž makadamovým olejem tříchodová večeře a samozřejmě neomezený vstup do wellness centra – to vše za 5 500 pro dvě osoby. Jistě; i bílé župany a přezůvky. Samozřejmě lze přikoupit další den a noc, a to už jen za 2 900.- korun českých. Aktuálně je v nabídce „PODZIMNÍ POHODA“, ale už je možné si zarezervovat i „ZIMNÍ POHÁDKU“ – ta je mnohem, mnohem bohatší a kromě jiného obsahuje i „Vánoční dárek“. A co takhle „RELAXACI S VŮNÍ MEDU“?
Pochopitelně je možné si zamluvit, dohodnout, koupit i pobyt delší a s procedurami podle vlastního výběru. Ve Sladovně platí heslo „poradíme – posloužíme“ se vším, co si jen host může přát.
Samozřejmě je všechno na hotelovém webu www.hotelsladovna.cz .
To si pak může host vybrat i mezi ubytováním v pokojích „Basic“, „Komfort“ nebo „Superior“.
Vraťme se Evo ještě ke stolu. Co kuchyně, co restaurace, co na talíři?
Jsme na Moravě, takže celkem s radostí lze konstatovat, že k nejoblíbenějším patří celkem už proslavený guláš, svíčková, karlovarské knedlíky, a přím v hotelové sladké kuchyni připravované dezerty. Ale v nabídce jsou i jídla evropská i cizokrajnější.
A musím připomenout: blíží se listopad, tedy hlavně jedenáctý listopad, kdy ve Sladovně opět budou mladá Svatomartinská vína a jasně – i svatomartinské husy. Myslím, že k tomu není třeba dodávat nijak obšírná vysvětlení. Vína budou moravská i česká, husy – jak jinak – správně po moravsky vykrmené a upravené krajovými ingrediencemi a v duchu našich moravských tradicích.
Ještě bych ráda dodala, že ačkoliv dokáží služby hotelu Sladovna naplnit po okraj každou minutu pobytu, je i řada možností, jak strávit dopoledne, odpoledne nebo i celý den někde venku. Nejen Moravský kras s Macochou a jeskyněmi, ale třeba i výlety do Olešnice, na Chlum s rozhlednou a značenou stezkou k lesním pískovcovým sochám, K Žernovníku s dalším rozhlednou a pak klidně i do Brna, do Boskovic nebo do Valchova, na Suchý nebo do Velenova na půvabná Číhátka ptáčníka Velena.
A ještě něco na závěr?
Aniž bych dopustila jakékoliv podezření, že nejsem objektivní, musím s plnou vážností a zkušeností „zevnitř“, tedy z pohledu člověka, který mluví s lidmi při tom, když je obsluhuje v restauraci nebo ve stylovém Šenku“, potvrdit, že se jedná o hotel vedený na výsostné profesionální úrovni, s fantazií a kreativitou. Je-li technicky možné hostu splnit jakékoliv přání, bude splněno!
Každému z nás, kdo tráví „na place“ docela dlouhé hodiny pak udělá radost a přinese příjemné zadostiučinění, když nám hosté při odjezdu poděkují třeba podáním ruky nebo pár vlídnými slovy. Zná to každý z nás. A věřte, že se všichni opět docela těšíme do práce, i když jsme někdy – vyjádřeno typickým brněnským, ale lehce zušlechtěným rčením: „…utahaní jako čilá dívka po Velké ceně“.
A nechci zapomenout ještě na jednu významnou „drobnost“: pracovat pod vedením, a hlavně v aktivní spolupráci s ředitelem Alešem Hauzarem. Mít takového šéfa, to je v podstatě solidní klika. Pracuji v oboru už řadu let, a ne vždy jsem mohla tvrdit, že vedení podniku si váží nejen hostů, ale i svého personálu.
Tak teď ještě za hotel i sama za sebe: Přijeďte, těšíme se na vás!
Hotel Sladovna****
nám. U Pivovaru 3
679 21 Černá Hora
Recepce – individuální reservace a balíčky
provoz recepce 0 – 24 hod.
Tel.: +420 539 086 395, +420 731 689 907
recepce@hotelsladovna.cz
Ředitel hotelu
Aleš Hauzar
reditel@hotelsladovna.cz