Je skvělé být vyvoleným mezi povolanými

11. července 2023 | |

Je snad srozumitelné, že mezi povolaným a vyvoleným bývá značný rozdíl. I v oblasti gastronomie, hotelnictví, službách obecně. Ale udržet se vyvoleným mezi povolanými nebývá úplně snadné – jak ostatně…

Je snad srozumitelné, že mezi povolaným a vyvoleným bývá značný rozdíl. I v oblasti gastronomie, hotelnictví, službách obecně. Ale udržet se vyvoleným mezi povolanými nebývá úplně snadné – jak ostatně ukazuje nejedna jakási TV show, kde měřítkem je něco víc, jak lehká ironie a trochu víc než oprávněný sarkasmus.

Ale vem to nešť!

Nechť hospoda je hospodou, restaurace restaurací, hotel hotelem a služba zákazníkovi něčím jako „svatým grálem“ profesí, které mají svůj historický fundament, společenský význam a kulturní úroveň, kterou kdysi stavěl i Guth-Jarkovský. Jakkoliv se některé z jeho pravidel a pouček se dnes mohou všem mladším zdát poněkud legrační, i oni jednou přijdou na to, že podržet dámě dveře, usednout ke stolu až poté, co dívka či dospělá žena usedne jako první, či dokonce vstát, přichází-li k našemu stolu dáma zvaná nebo náhodně příchozí.

A to vše prosím za doprovodu profesionálně neviditelného, leč stále nablízku přítomného mistra svého řemesla, který ač jej nevidíme, skoro nevnímáme, on už docela přesně ví, co si budeme přát, na co máme chuť, co bychom rádi. Ejhle – ani se nestačíme rozhlédnout, zda si nás někdo všimnul, máme před sebou jídelní lístek a diskrétně položenou otázku, jaká budou naše přání.

Nemáme-li připravenou představu o tom. Co bychom rádi jako aperitiv, co na talíř a jaký desert, jako mávnutím proutku jsme najednou opět sami s výběrem a la carte. Přitom ale s jistotou, že nám bude diskrétně doporučeno, čím se dnes vládce kuchyně, tvůrce a kompozitor chuťových orgií a organizátor celého gastronomického kolotoče zavděčí našim nejrozvernějším choutkám.

Tak – teď jsme vám ve zkratce, ale spolehlivě a výstižně popsali okolnosti, které lze zažít v Černé Hoře. Nikoliv však v té jadranské. V naší, moravské Černé Hoře mezi Brnem a Boskovicemi, v Černé Hoře, kde se dones vaří pivo, a především zde stojí Hotel Sladovna.

Místo vysoké profese, místo, kde si dodnes váží každého hosta, ať už by přijel na kole, Velorexem nebo RR. Zde je host HOSTEM – váženým a ctěným, zasluhujícím si maximální pozornosti. Ale nejen to.

Hotel sladovna je místem, kde si žije v harmonické symbióze hosta a personálu skoro jako ve starém filmu. Hotel Sladovna je místem, které byste měli nasvítit. A nejen jako hosté, turisté nebo výletníci. Ale jako profíci, které by mohlo zajímat, zda by právě zde nenašli svoje vysněné místo pro práci, která má smysl.

Jste číšník, kuchař, jak se také říkalo – kelner?

Jste číšnice, kuchařka, servírka?

Máte fantazii a chuť tvořit denní malé koncerty chutí, vůní, barev a gastronomických kompozicí?

Vyznáte se ve vínech? Umíte doporučit co k drůbeži, co k rybě nebo ke sladkému konci oběda nebo večeře?

Přijeďte do Hotelu Sladovna, rozhlédněte se po restauraci, možná vám bude umožněno nahlédnout i do kuchyně a pokud byste chtěli hovořit s majitelem, ředitelem hotelu Alešem Hauzarem, budete vítáni.

Jste-li navíc tím, koho by bylo možno oslovit jako výsostného profesionála v kuchyni, „na place“ nebo kdekoliv v hotelovém zázemí, možná jste narazili na místo svého profesního uplatnění na mimořádně vysoké úrovni.

Hotel sladovna je veden s profesní jistotou danou kromě vášně pro obor i rodinnou tradicí a úctou k řemeslu. Ať už vás do Sladovny přivede zájem o příjemný pobyt, wellness služby nebo výlety do okolí nebo zvědavost, jak by se vám ve Sladovně dařilo jako číšníkovi, šéfovi kuchyně nebo v jakékoliv jiné hotelové profesi, neváhejte a dejte o sobě vědět.

Staňte se vyvoleným mezi povolanými – ať už jako host hotelu Sladovna, nebo jako zaměstnanec, který je ale mnohem víc než jen člověk na práci. V hotelu Sladovna se stanete reprezentantem firmy, která dbá na svoji pověst a v žádném případě nedopustí, aby jí, hostům, a tedy i každém jejímu zaměstnanci byla, jakkoliv krácena úcta a odměna za skvělou práci. Máte šanci se stát důstojným reprezentantem celého úžasného obru.

Ono totiž jiná než skvělá práce, skvělá služba a skvělá gastronomie v hotelu Sladovna nejsou možné.

 

Hotel Sladovna

Hotel Sladovna****
nám. U Pivovaru 3
679 21 Černá Hora

Recepce – individuální reservace a balíčky
provoz recepce 0 – 24 hod.
Tel.: +420 539 086 395, +420 731 689 907
recepce@hotelsladovna.cz

Ředitel hotelu
Aleš Hauzar
reditel@hotelsladovna.cz