HOTEL SLADOVNA S VŮNĚMI JARA

22. března 2024 | | | | |

Víte, kolik máme začátků jara? Kolik jar vlastně máme? Posuďte. Už 1. března začalo jaro kalendářní a meteorologické. To jsme trochu přehlídli. Ale dnes, tedy 20. března nastalo jaro astronomické,…

Víte, kolik máme začátků jara? Kolik jar vlastně máme? Posuďte. Už 1. března začalo jaro kalendářní a meteorologické. To jsme trochu přehlídli. Ale dnes, tedy 20. března nastalo jaro astronomické, tedy období, které trvá od jarní rovnodennosti do letního slunovratu. A ke všemu bychom neměli zapomínat i na jaro biologické. Podle prastarých východních kultur a znalostí je to období, kdy se tělo začíná probouzet po zimním útlumu k jarní a letní aktivitě. Máme tedy čtyři jara?

Ne! Máme ještě jedno jaro, a to začíná v hotelu Sladovna v Černé Hoře. A je to jaro, které umí do vzájemné harmonie sladit všechny čtyři jara předchozí a přidat k tomu i krásné jarní svátky – Velikonoce.

Říká se, že štěstí přeje připraveným. Hotel Sladovna je pro letošní jaro v plné pohotovosti a s výbavou, která vás nenechá chladnými. Jste-li i vy připraveni a máte tudíž nárok na kus toho příslovečného štěstí, v hotelu Sladovna jej na vás čekají celé nůše.

Teď nevím, čím začít. Zda parádně sestaveným Velikonočním jídelním lístkem nebo lahůdkami z kadlubu jarně až letně relaxačního.

Kdo by si neuměl vybrat z připraveného Velikonočního menu, může si nechat servírovat třeba selátko

Tak Velikonoce. Církev světí Velikonoce jako oslavu zmrtvýchvstání Ježíše Krista, ovšem v lidovém pojetí jsou Velikonoce spíš svátky jara, lidových tradic s mnoha symboly, ale také s novou chutí do života. Patříte-li ke ctitelům tradic lidových a chystáte se do dalších měsíců vstoupit plni odhodlání, sil a se zdravě fungujícími údy, začnete ve Sladovně.

Velikonoce jsme už zmínili – ale Velikonoce ve Sladovně proběhnou ve znamení prodloužených provozů v celém hotelovém wellness „areálu“ a o Velikonočním pondělí si můžete pobyt mezi saunami a bazénem prodloužit na celých 180 minul – to jsou celé tři hodiny!

K pobytu ve Sladovně můžete zvolit čas podle vlastního uvážení. Třeba už příští víkend JARNÍM POHLAZENÍM. Můžete si vybrat pobyt s jednou nocí pro dvě osoby s relaxačním programem s vyzývavým názvem JARNÍ RESTART. Nebo na dvě noci, a to už bude program zvaný JARNÍ MEDUŇKA. Pochopitelně – obě nabídky jsou pro dvě osoby a patří k nim opulentní tříchodová večeře.

                       

Pokud vám vaše plány neumožňují pobýt ve Sladovně celý víkend nebo delší čas, přijeďte si vybrat a užít cokoliv z nabídky SMYSLNÉHO JARA. Na výběr máte hned dvě možnosti – jedna lepší než druhá. PEELING S VŮNÍ MLÉKA A MEDU ocení dámy a MEDUŇKOVÝ PARAFÍNOVÝ ZÁBAL vám uvolní stresem napružené svalstvo a zklidní tělo i mysl. To přece ocení všichni. Možná, že se chystáte na výlet na kole – to vám pak přijde vhod RELAXAČNÍ MEDUŇKOVÁ MASÁŽ nebo UKLIDŇUJÍCI MEDUŇKOVÁ KLOUPEL s následným odpočinkem.

Nebo si postupně vychutnejte všechno, co je v aktuální nabídce. To vám vydrží až do začátku jara a budete moct pokračovat PROVONĚNÝM LÉTEM. To bude ve znamení citrusových esencí a vůní lemongrass. Opět jsou to pobyty dvoudenní – s jednou nocí, nebo třídenní se dvěma nocemi a pochopitelně, jako vždycky s chutnou a perfektně servírovanou tříchodovou večeří, které ve Sladovně tak skvěle umí.

Tak, a na konec pozvánka k velikonočnímu stolu, k bohatě zajímavě postavenému menu, které si můžete sestavit a la carte,. Co byste řekli třeba na králičí hřbet s vůní a lehoučkou chutí medvědího česneku. Nebo raději telecí řízek na podmáslí s brusinkami a jarním bramborovým salátem? Medvědí česnek objevíte i v telecím tataráku. Kdo by chtěl na Velikonoce ochutnat jedno z tradičních českých velikonočních jídel, tedy jehněčí, pak nemůže nezvolit jehněčí kolínko se špenátem, kořenovou zeleninou a bramborovou roládou se škvarky. Ale to už jsou Velikonoce ryze moravské.

Poznámka závěrem.

Zmínili jsem medvědí česnek, který mistr kuchař zvolil k dochucení velikonočních jídel. Víte, že medvědí česnek byl skutečně prokazatelně pěstován už v mezolitu, tedy uprostřed doby kamenné? Oni naši předkové dobře věděli, co tělu i duši prospívá.

Pochopitelně kromě dnes už málo dostatkové, skoro podpultové vstřícnosti, ochoty vyhovět, nabídnout vždy něco nového a něco navíc, tedy vysoké profesionality a lidskosti.

Tak toho všeho je ve Sladovně volně k dostání dost a dost.

Ale to už se těžko popisuje, to je třeba prožít.

 

      Hotel Sladovna****
nám. U Pivovaru 3
679 21 Černá Hora

Recepce – individuální reservace a balíčky
provoz recepce 0 – 24 hod.
Tel.: +420 539 086 395, +420 731 689 907
recepce@hotelsladovna.cz

Ředitel hotelu
Aleš Hauzar
reditel@hotelsladovna.cz