VELETRH REGIONTOUR 2023 – PÁR DŮVODŮ, PROČ PŘIJET

31. října 2023 | | | | | | | | | |

Chcete vědět, co nového je na trhu s volným časem, turistickými zážitky, a především v regionech u nás a blízkém i vzdálenějším sousedství? Plánujete si už nyní dovolenou na letošní zimu, Vánoce,…

Chcete vědět, co nového je na trhu s volným časem, turistickými zážitky, a především v regionech u nás a blízkém i vzdálenějším sousedství?

Plánujete si už nyní dovolenou na letošní zimu, Vánoce, Silvestra nebo až na příští rok?

Ještě nejste rozhodnutí, kdy a kam se vypravit?

Pokud alespoň na dvě ze tří uvedených otázek máte kladnou odpověď, pak máte už tento týden skvělou možnost najít to, co hledáte.

Už ve čtvrtek 2. listopadu se otevřou brány dvou tradičních brněnských veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR, souběžně budete mít možnost si prohlédnout i celou řadu novinek na veletrhu CARAVANING.

Vše na brněnském výstavišti, tedy v areálu slavných BVV, tedy Veletrhů Brno, a.s.

Pro bližší představu: s kým že se na veletrzích můžete potkat a u koho si vybírat?

CARAVANING najdete v pavilonech F a G1, veletrhy GO a REGIONTOUR v pavilonu G2; ten nás asi bude zajímat především.

Z toho, co je dnes známo, doporučujeme vaší bedlivé pozornosti expozice Plzeňského kraje, ta je v Brně vždycky mimořádně aktivní a dobře připravená. Z bohatě merhovaného turistického koláče Plzeňského kraje budete moct ochutnávat, co hrdlo ráčí. Samozřejmě nebude chybět Národní park Šumava a Destinace Český les, možná vás zaujme nabídka Konstantinových lázní, nebo měst Rokycany, Klatovy či Zbiroh a samozřejmě krajské město Plzeň nesmí chybět. Podobně jako slavné plzeňské pivo. Ale to nejlepší vám přiveze Turistů ráj – www.turisturaj.cz a Plzeň TOURISMUS.

Kašperk – jedno z mnoha krásných míst v Plzeňském kraji, pravém Ráji turistů

Docela bohatě se na RERGIONTOUR připravila i Centrála cestovního ruchu – Východní Morava, o.p.s. Slovácko, Baťův kanál, Valašsko, Zlínsko a Luhačovicko, ubytování nabídnou hotely Skanzen Modrá, Pohoda Pozlovice, ale i třeba město Otrokovice a samozřejmě Zlín a celá řada dalších. Inu Morava. Víno, dobroty uzené i sladké, možná i košt pravé valašské nebo slovácké slivovice? Snad. Ale to musíte přijet, sami poznáte. www.vychodni-morava.cz

Ovšem! Tím nejvýznamnějším regionem na veletrhu REGIONTOUR bude i letos MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ. Je oficiálním partnerem veletrhu a není pochyb, že se této významné role a pozice zhostí s mimořádnou péčí a s maximálně dokonalým servisem informačním, prezentačním a samozřejmě i personálním. Věřte, že víme, o čem píšeme. Spolupracujeme s Moravskoslezským krajem už docela zajímavou řádku let a pokud bychom měli ohodnotit moravskoslezské aktivity na poli cestovního ruchu, turistiky a služeb, pak bychom neváhali do jejich vysvědčení napsat velkou červenou jedničku dvakrát podtrženou.

No, řekněte sami – technické památky a TECHNOTRASA, hory, sjezdovky, stovky kilometrů cyklotras a cyklostezek, hrady, zámky, řeky, muzea, Krajina břidlice, Poodří, Český Těšín, Opava, Krnov, ale i Ostrava s Dolní oblastí Vítkovice, Trojhalím, Slezskoostravským hradem, divadly a galeriemi Vysokou školou báňskou a výstavištěm Černá louka – to je jen malá ochutnávka kraje, jehož turistické bohatství je pro mnohé ještě stále mírně zahalenou mlhou nevědomosti.

Ale v Brně na REGIONTOURU můžete mlžnou záclonu poodhalit, abyste ji zjara, hned 1. a 2. března 2024 úplně rozehnali na veletrhu DOVOLENÁ 2024 právě na výstavišti Černá louka. Zde se představí nejen celý Moravskoslezský kraj, ale i četní představitelé regionů a turistických cílů ze Slovenska a Polska, ale i ze vzdálenějších regionů celého Česka.

www.technotrasa.cz, www.ostravainfo.cz, www.krajinabridlice.cz, www.dovolenaostrava.cz

Slovensko – ani v pavilonu G2 nebude chybět. Se zajímavou expozici se představí Bratislava region tourism a Kúpele Lúčky.

Schöne Naci stojí v Bratislavě na ulici. Možná to bude právě tato veselá postavička, která vás přesvědčí, že Bratislava a celý region stojí za návštěvu.

Kúpele Lúčky

Ale přijedou Poláci z Podlaskie Regionu a Parku Rozrywki Energylandia.

Chybět nebude ani město Brno, Hornické muzeum Příbram, Informační středisko města Ústí nad Labem nebo ZOO Jihlava a samozřejmě – tradici účasti neporuší ani České dědictví UNESCO, letos s novým členem, městem chmele – Žatcem.

Nemá cenu vyjmenovat všechny vystavující. Nebude jich málo a určitě si najdete to, co vás zajímá.

Smysl má na veletrh přijet a vybrat si sám.

Naše redakce bude na veletrhu také, a pokud byste měli zájem se k veletrhu nebo k některým nabízeným produktům veřejně vyjádřit, napište, zavolejte, můžeme se na veletrhu setkat tváří v tvář a podebatovat třeba o tom, co vás zajímá, co jsme na veletrhu našli – popřípadě nenašli.

Budeme se těšit.

Všichni vystavovatelé i celý brněnský veletržní tým.

www.bvv.cz

www.mstourism.cz

www.turisturaj.cz